Spată de porc cu ciuperci

Ingrediente

  • 1 kg spată de porc cu șorici
  • Delikat Barbeque pentru Friptură de Porc
  • 3 morcovi
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 legătură verdeață
  • 1 ½ kg oase de porc
  • ½ linguriță chimen măcinat
  • ½ linguriță măghiran uscat
  • 1 ceapă
  • 400 g ciuperci
  • sare

Preparare
1. Speli carnea și oasele de porc. Crestezi șoriciul din loc în loc și presari carnea după gust, cu Delikat Barbeque pentru Friptură de Porc. O dai la frigider până pregătești supa de carne.
2. Cureți și speli rădăcinoasele. Fierbi la foc mic oasele de porc împreună cu 2 morcovi, păstârnacul, verdeața și ½ linguriță sare, îndepărtând spuma formată. După 45 de minute, strecori supa și o condimentezi cu maghiran și chimen.
3. Cureți și speli ceapa. Tai în fâșii morcovul rămas, iar ceapa în sferturi.
4. Așezi într-o tavă spata împreună cu morcovul, ceapa și supa de carne. Dai tava la cuptor pentru 2 ore, la foc mic. Din când în când, scoți tava și stropești friptură, cu sosul din tavă.
5. Desprinzi piciorușele de pălărioare ciupercilor, în prealabil curățate și spălate. Le adaugi în tavă cu 20 de minute înainte de a scoate friptura.
Așezi friptura pe un platou, cu ciupercile în jur și le servești calde.

Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș
5 porții
3 h

Alte moduri de a pregăti carnea de porc găsești aici:

https://www.carticica.ro/rulou-de-porc-cu-spanac.html

https://www.carticica.ro/ciolan-si-chiftelute-la-cuptor.html

https://www.carticica.ro/muschiulet-de-porc-impanat.html



One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *