Spirale de aluat cu pastă de măsline

Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 pachet aluat pentru foitaj
300 g măsline fără sâmburi
4 căței de usturoi
300 g cașcaval
1 lingură ulei de măsline

Preparare
1. Cureţi usturoiul şi îl zrobeşti. Dai măslinele prin maşină sau le mărunţeşti în blender. În pasta obţinută, încorporezi caşcavalul ras fin, usturoiul şi uleiul.
2. Întinzi pe planşetă aluatul decongelat şi îl ungi cu pastă. Rulezi aluatul şi introduci ruloul în frigider, pentru 10-15 minute.
3. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă mare. Tai ruloul în felii groase de un deget şi le aşezi cu tăietura pe tavă, la distanţă unele de altele. Le coci la foc iute, timp de 10 de minute la foc iute, până îşi măresc puţin volumul, apoi la foc mediu, timp de alte 10-15 minute, până se rumenesc puţin.
Pot fi consumate atât calde, cât şi reci, cu bere blondă sau vin alb.

Sfatul nostru
Poți să tai fâșii late de 3-4 cm și să le răsucești, așa cum am făcut noi.

Gherghina Sîrbu, Brăila

25 bucăţi
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *