Spumă de brânză cu vișine

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

5 porții ; 300 kcal; 45 min

Ingrediente
500 g vișine
50 g zahăr pudră
200 g brânză dulce cremoasă
1 linguriță semințe de mac
100 g smântână
2 albușuri
1 gălbenuș
75 g zahăr tos
frunze de mentă pentru decor

Preparare
1. Pentru acest desert, folosești doar ouă proaspete, controlate sanitar-veterinar.
Mixezi gălbenușul cu 2 linguri zahăr tos, iar după ce s-a dizolvat, adaugi smântâna, brânza și macul. Păstrezi această cremă la rece, pentru 30 de minute.
2. Scoți sâmburii vișinelor și presari fructele cu zahărul pudră. Le păstrezi și pe acestea în frigider.
3. Bați albușurile spumă pe baie de aburi. Când se întărește spuma, adaugi treptat zahărul și continui să mixezi până obții o spumă cu aspect lucios. În crema rece de brânză, în-corporezi spuma de albu-șuri, amestecând ușor, de jos în sus, ca să păstrezi consistența pufoasă a cremei.
4. Așezi în cupe, în straturi, crema de brânză și vișinele împreună cu zeama pe care au lăsat-o. Ultimul strat va fi de brânză. Decorezi cu frunze de mentă.
Gina-Georgeta Deușan, Luna de Jos, jud. Cluj



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *