Spumă de ciocolată cu whisky

Spuma de whisky si ciocolata_MG_8808_Ingrediente

  • 200 g ciocolată de menaj
  • 3 linguri whisky
  • 15 g unt
  • 3 ouă
  • Pentru decor
  • 150 ml frișcă lichidă

Preparare
1. Topești ciocolata la bain-marie, adaugi gălbenușurile și whisky-ul și amesteci până se mai îngroașă. Stingi focul și lași crema să se răcorească. În timp ce se răcește crema, bați frișca și o dai la rece, apoi bați albușurile spumă tare.
2. În crema răcorită pui untul și omogenizezi, apoi încorporezi ușor albușurile. Torni crema în pahare înalte, fără să le umpli.
Cu ajutorul șprițului decorezi crema din pahare cu frișcă.

Sfatul meu!
Crema este mai răcoritoare după ce ai păstrat-o la rece timp de câteva ore. Poți să înlocuiești whisky-ul cu un coniac bun sau cu lichior de vișine. Este bună și pentru copii, dacă nu adaugi alcool.

Daniela Simionescu, Sibiu

4 porții
30 min

Sfatul nostru!
Ca să grăbești răcirea cremei fierte pe baie de aburi, pune cratița într-un vas larg cu apă rece.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *