Spumă de mure

Spuma de mure_MG_7501

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

500 g mure
1/2 lămâie
200 g zahăr
2 ouă întregi
3 albușuri
30 g ciocolată de menaj
 
Preparare
1. Speli murele, le cureți de codițe și le treci printr-o sită fină. Amesteci piureul de mure cu 2 linguri de zeamă de lămâie.
2. Separi albușurile celor 2 ouă de gălbenușuri.
Freci gălbenușurile cu 2 linguri de zahăr, până se dizolvă. Bați albușurile spumă, apoi adaugi treptat zahărul rămas și bați în continuare
până se întărește bezeaua. Încorporezi piureul de mure și gălbenușurile frecate cu zahăr în spuma de albușuri, amestecând ușor, de jos în sus.
3. Repartizezi spuma în pahare sau castronele. O servești decorată cu ciocolată rasă, după ce ai răcit-o în frigider timp de 2 ore.
 
Vasile Niculescu, București
 
5 porții
2 h 25 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *