Steluțe de turtă dulce

IngredienteStelute de turta dulce_MG_8698_
Pentru aluat

  • 1 ou
  • 160 g zahăr
  • 100 g miere
  • 1 lingură ulei
  • 1 vârf de cuțit bicarbonat de sodiu alimentar
  • câte 1 vârf de cuțit scorțișoară, cuișoare și ghimbir măcinate
  • făină cât cuprinde

Pentru glazură

  • zeama de la 1 lămâie
  • 50 g zahăr pudră

Preparare
1. Mixezi oul cu mierea și zahărul. Când cristalele de zahăr s-au dizolvat, adaugi treptat uleiul, bicarbonatul stins cu ½ linguriță zeamă de lămâie, aromele și făină cât cuprinde pentru un aluat potrivit de tare. Frămânți aluatul, îl aduni sub formă de sferă și îl lași să se odihnească pe planșetă, învelit cu un șervet, timp de 1 oră.
2. Întinzi aluatul în strat gros de 8-10 mm și decupezi figurine cu ajutorul formelor pentru fursecuri, ale căror margini le treci de fiecare dată prin făină.
3. Aprinzi focul la cuptor. Presari tava aragazului cu făină și așezi turtele dulci. Le coci la foc mijlociu, timp de 20 de minute.
4. Între timp, încorporezi treptat zahărul pudră în zeama de lămâie rămasă, amestecând cu lingura până obții o pastă. Aplici glazura cu pensula, peste turtele reci.

Maria Bondar, Oradea, jud. Bihor

30 bucăți
1 h 40 min

Alte rețete de biscuiți delicioși vei găsi aici:

https://www.carticica.ro/biscuiti-nemtesti.html

https://www.carticica.ro/biscuiti-cu-cartofi.html

https://www.carticica.ro/biscuiti-alb-negru.html

 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *