Știucă la grătar

Peste la gratar_MG_2243

Ai nevoie de:
1 kg știucă
2-3 linguri ulei de măsline
50 ml vin alb
1 felioară slănină
1 lămâie
sare
piper

Cum procedezi:
1. Cureți știuca de solzi, intestine și branhii și o speli în mai multe ape. Cu ajutorul unei pensule, o ungi cu ulei de măsline și o pui pe grătarul încins, uns cu slănină.
2. Frigi știuca pe ambele părți, stropind-o din când în când cu vin alb. Când este gata, o scoți pe un platou cald, o sărezi și presari cu puțin piper și o servești la masă cu lămâie alături.

Elena Alexandrescu, București

Sfaturile mele!
Orice pește merge bine și cu maioneză de usturoi. Ca să întorci mai ușor peștii pe grătar, trece-i prin țepușe metalice.

Pentru o masă mai consistentă, servește știuca împreună cu:

_MG_2994_

Ai nevoie de:
500 g cartofi
3-4 gogoșari murați întregi
1 salată verde
1 legătură mărar
100 ml ulei (de preferință de măsline)
3 linguri oțet sau zeamă de lămâie
sare

Cum procedezi:
1. Cureți de cotoare și semințe gogoșarii, îi speli și îi tai în fâșii, apoi în bucăți mai mici. Speli cartofii și îi fierbi în coajă, în apă ușor sărată. 2. În timp ce se fierb cartofii, speli salata frunză cu frunză și o tai fideluță, iar mărarul spălat și scurs îl tai mărunt. Scurgi cartofii, îi cureți de coajă și îi tai cubulețe.
3. Într-un bol, amesteci ușor cartofii cu gogoșarii, salata verde, mărarul, uleiul și oțetul.

Marica Kotzi, București



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *