Știucă rasol cu sos de lămâie, mărar și capere

Stiuca rasol cu lamaie si capere_MG_8397_Ingrediente

  • 1 știucă
  • 2-3 foi de dafin
  • 1/2 linguriță boabe de piper
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 lămâie
  • 1 linguriță condiment din legume
  • 1 linguriță capere conservate în oțet
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură mică mărar
  • sare

Preparare
1. Cureți știuca de solzi și intestine, o speli bine și o pui la fiert la foc mic, timp de 20 de minute, cu ceapa, foile de dafin, boabele de piper și sare după gust.
2. Cureți morcovii și cartofii și îi fierbi separat, în apă cu condimentul din legume, apoi îi tai în rondele. Scurgi știuca și o așezi pe un platou, alături de legume. Toci fin mărarul. Storci lămâia. Amesteci zeama de lămâie cu mărarul, uleiul de măsline și caperele și torni sosul peste pește și zarzavat. Servești preparatul rece, ca aperitiv.

Doina Tătăranu, București

Sfatul nostru!
Caperele sunt mugurii verzi ai unui arbust care crește în regiunile mediteraneene.
Se găsesc în comerț, conservate în oțet și se folosesc pentru condimentarea preparatelor din pește, vită, legume, paste. Zeama de lămâie accentuează aroma plăcută a caperelor.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *