Ștrudel cu marmeladă

Strudel cu marmelada_MG_8492_Ingrediente

  • 200 g unt
  • 200 g făină
  • 200 g brânză de vaci
  • 3 linguri cu vârf zahăr
  • 150 g marmeladă
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 vârf de linguriță bicarbonat
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lingură zahăr pentru presărat

 

Preparare
1. Cerni făina într-un vas, adaugi untul, brânza de vaci, zahărul, sarea, bicarbonatul, zahărul vanilat și frămânți bine, până obții un aluat potrivit de tare.
2. Pe planșeta presărată cu făină întinzi o foaie groasă ca de tăieței, din care tai dreptunghiuri potrivit de mari. Pui marmeladă pe fiecare dreptunghi, le rulezi, apoi le ungi cu ou. Presari zahăr și le coci la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute.

Sonia Cotruță,  Bragadiru, jud. Teleorman

Sfatul meu!
Poți înlocui marmelada cu nucă măcinată, frecată cu puțină miere.

50 min
15 bucăți



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *