Ștrudel cu orez și caise

Strudel cu orez si caise_MG_8923_

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține
140 kcal
5 g proteine
15 g lipide
15 g glucide

Ingrediente

  • 1 pachet (400 g) foi de plăcintă
  • 500 g compot de caise
  • 150 g orez
  • 500 ml lapte
  • 50 g zahăr
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 ou
  • 100 g margarină

Preparare
1. Speli orezul în mai multe ape și îl pui la fiert cu laptele și zahărul. În funcție de soiul orezului, poți să mai adaugi sau nu apă la fiert, până când se umflă boabele. Iei vasul de pe foc și încorporezi coaja de lămâie rasă, zahărul vanilinat și caisele scurse, tăiate în bucăți. Acoperi vasul și lași orezul să se răcească.
2. Topești margarina într-un vas pe care îl introduci în cuptor. Ungi câte 3-4 foi și le suprapui, pregătind astfel 3-4 ștrudele. Așezi în margine amestec cu orez și rulezi strâns.
3. Așezi rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, le ungi cu ou bătut și introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu (180-190 °C), pentru 25 de minute. Scoți tava din cuptor și acoperi ștrudelul cu un șervet. Îl porționezi rece.

Rețetă permisă în litiaza urică și insuficiență renală.

Iuliana Lako, Cenad, jud. Timiș

24 bucăți
1 h 10 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *