Ștrudel cu prune

Strudel cu prune_MG_9463

Ingrediente
1 pachet (400 g) foi de plăcintă
500-700 g prune
150 g unt sau margarină
200 g pesmet
100 g zahăr
70 g miez de nucă
scorțișoară
2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie

Preparare
1. Topești untul într-o crăticioară, în cuptorul cald. Speli prunele, le lași să se scurgă și le tai inele subțiri, îndepărtând sâmburii. Mărunțești nucile cu un cuțit.
2. Ungi pe rând foile cu unt topit și suprapui câte două. În margine, pe lungimea foilor, așezi prune și le presari cu un amestec de pesmet, nuci, zahăr și scorțișoară. Rulezi și așezi rulourile în tava aragazului, unsă cu unt.
3. Coci ștrudelul la foc mediu spre iute, 25 de minute.
4. Tai sulurile și le presari cu zahărul pudră, după ce s-au răcit.

Sfatul meu
Răsucește ștrudelul sub formă de melc, în tavă rotundă și stropește-l cu ½ pahar cu lapte. Se va coace mai greu, dar va fi mai moale.

Florica Faur, Jimbolia, jud. Timiș

24 bucăți
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *