Sufleu de bob

Sufleu de bob_IMG_9037

Ingrediente
400 g bob
4 ouă
1 cană lapte
125 g margarină Delma pentru copt și gătit
100 g cașcaval
2 linguri făină
1 lingură pesmet
piper
sare

Preparare
1. Alegi bobul, îl speli și îl pui la înmuiat de seara. A doua zi, îl fierbi timp de 2 ore în apă ușor sărată, schimbând apa de două ori, la interval de 20 de minute. Scurgi bobul fiert și îl pasezi folosind blenderul.
2. Separat pregătești un sos alb. Topești într-o cratiță, la foc mic, 100 g margarină Delma pentru copt și gătit. Presari făina și amesteci rapid. Torni treptat laptele și amesteci energic, pentru a nu se forma cocoloașe.
3. Amesteci piureul de bob cu sosul răcit, gălbenușurile, sare și piper după gust. Bați albușurile spumă și le încorporezi ușor în amestec.
4. Ungi o formă cu restul de margarină Delma pentru copt și gătit și o tapetezi cu pesmet. Torni compoziția, razi deasupra cașcavalul și coci în cuptorul încins, la foc iute 10 minute, apoi la foc mijlociu alte 10-15 minute.

Rodica-Doina Crăciun, Galați

4 porții
12 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *