Sufleu de cârnăciori afumați

Sufleu de carnaciori IMG_7455_Ingrediente

  • 400 g cârnăciori afumați
  • 1 lingură ulei
  • 150 g făină
  • 300 ml lapte
  • 4 ouă
  • 100 g cașcaval
  • sare
  • piper
  • câte 1 lingură unt și făină pentru formă

Preparare
1. Dizolvi făina în lapte și fierbi la foc mic până se îngroașă. Stingi focul, adaugi cașcavalul ras și omogenizezi. Tai cârnăciorii în cubulețe și îi prăjești puțin, apoi îi scoți pe o farfurie, să se răcească.

2. Bați albușurile spumă cu un praf de sare. În sosul răcit adaugi cârnăciorii, sare și piper după gust, gălbenușurile, iar la sfârșit albușurile bătute spumă, amestecând ușor, de jos în sus.

3. Ungi cu unt o formă termorezistentă sau o tavă, o tapetezi cu făină și torni compoziția într-un strat gros de cel mult 5 cm, apoi dai la cuptor pentru 30 de minute.

Sfatul meu!
Sufleul va fi mai aspectuos dacă razi deasupra cașcaval, când abia l-ai scos din cuptor.

Ioana Boicu, Suceava
5 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *