Sufleu de carne cu maghiran

Sufleu de carne cu maghiran_MG_8555

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

150 g carne de vită
1 linguriță unt
1 ou
1 lingură griș
1 morcov mic
maghiran

sare

 

Preparare
1.Fierbi carnea în apă ușor sărată, apoi o treci de 2-3 ori prin mașina de tocat. Dai morcovul pe răzătoarea mare sau îl tai în bastonașe. Bați spumă albușul cu un praf de sare.
2.Amesteci carnea cu 2 linguri din zeama în care a fiert, morcovul, grișul și maghiranul, apoi încorporezi ușor spuma de albuș. Sărezi compoziția după indicațiile medicului.
3.O pui în strat uniform, într-un vas termorezistent uns cu unt. Ungi sufleul cu gălbenușul. Introduci vasul într-o cratiță cu apă și pe amândouă în cuptorul cald, la foc mijlociu.
4.După ce s-a copt, îl răstorni pe o farfurie și, dacă dorești, îl stropești cu puțin iaurt degresat.
 
 
Alina Almaghe, Babadag, jud. Tulcea
 
1 porție

1 h

1 porție conține:
285,0 kcal
33,0 g proteine
13,5 g lipide

6,0 g glucide

Rețeta este recomandată bolnavilor de colită.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *