Sufleu de castane

Sufleu de castane_MG_9014_Ingrediente

  • 1 borcan 400 g piure de castane
  • 4 ouă
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 1 praf de sare

Preparare
1. Bați albușurile spumă cu sarea, adaugi treptat gălbenușurile și piureul și amesteci ușor, de jos în sus.
2. Torni compoziția într-o formă termorezistentă unsă cu unt și coci la foc mic, timp de 15 minute. Lași sufleul să se răcească în formă, apoi îl răstorni pe un platou și îl pudrezi cu zahăr.

Gabriela Constantinov, București

Sfaturile noastre
Poți să prepari chiar tu piureul din 500 g castane comestibile fierte în 250 ml lapte, cu 1 baton de vanilie și 100 g zahăr, apoi pasate sau mixate bine. Piureul de castane existent în comerț este îndulcit și are adaos de arome. Gustă piureul înainte de a-l pune în albușuri și adaugă zahăr numai dacă este cazul.

5 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *