Sufleu de fasole verde

Ingrediente
  • 500 g fasole verde
  • 200 g cașcaval
  • 100 g unt
  • 1 lingură făină
  • 250 ml lapte
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 lămâie
 
Preparare
1.Cureți, speli și pui la fiert fasolea, pentru 15 minute. Razi cașcavalul. Cureți și tai în felii usturoiul. 
2.În timp ce fasolea fierbe, topești untul rămas într-o cratiță și presari făina, apoi torni treptat laptele, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloașe. Când sosul s-a îngroșat, stingi focul și pui zeama de lămâie, apoi omogenizezi. 
3.Ungi un vas termorezistent cu 50 g unt și așezi în straturi fasolea scursă și cașcavalul, presărând feliile de usturoi, iar deasupra torni uniform sosul. 
4.Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 20 de minute. Scoți sufleul din formă după ce s-a mai răcit și servești preparatul cald. Dacă dorești, îl poți decora cu ketchup.
 
Dorica Chiribuță, Răchiți, jud. Botoșani
 
4 porții
50 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *