Sufleu de legume

Sufleu de legume_MG_8674

 

 

 

 

Ingrediente

800 g țelină 

200 g fasole verde
2 morcovi
2 cepe
1 lingură unt
200 ml lapte
200 g brânză dulce
200 g brânză topită
100 g telemea de vacă 
4 ouă
piper, nucșoară 
sare
 
Preparare
1. Cureți și speli legumele. Tai țelina în bucăți mai mici și o pui la fiert în apă cu sare. Separat fierbi morcovii și fasolea. Scurgi legumele fierte, iar după ce s-au mai răcit, le tai mai mărunt. 
2. Tai mărunt ceapa. O înăbuși cu untul topit și puțină apă. După ce a devenit transparentă, o amesteci cu legumele fierte, presărând sare, piper și nucșoară după gust. 
3. Bați ouăle împreună cu brânza dulce, telemeaua rasă fin, brânza topită și laptele.  
4. Într-o formă termorezistentă unsă cu unt, așezi amestecul de legume și torni uniform crema cu brânză. Introduci forma în cuptorul preîncălzit, la foc mijlociu, pentru 35 de minute. Când este gata, servești sufleul cald. Îl poți orna cu verdeață și cu sos de roșii.
 
Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș

6 porții

1 h

1 porție conține:

300 kcal
28,00 g proteine
18,00 g lipide

10,00 g glucide

Rețetă permisă în diabet. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *