Sufleu de legume

Sufleu de legume_MG_2274_Ingrediente

  • 1 pungă (500 g) amestec de legume congelate
  • 1 ardei gras
  • 150 g unt
  • 3 linguri făină
  • 500 ml lapte
  • 3 gălbenușuri
  • 100 g smântână
  • 50 g cașcaval
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • alte condimente

Preparare
1. Cureți, speli și tai în fâșii ardeiul. Înăbuși amestecul de legume împreună cu ardeiul timp de 5 minute, cu uleiul, puțină apă și un praf de sare. După 5 minute le scurgi, le pui într-un vas termorezistent, cu 100 g unt tăiat cubulețe deasupra și acoperi cu un capac.

2. Topești untul rămas într-o tigaie, adaugi făina, apoi încorporezi treptat laptele și amesteci ca să nu se formeze cocoloașe. Condimentezi după gust, apoi stingi focul.
3. Lași puțin să se răcorească, pui gălbenușurile bătute cu smântâna și omogenizezi pentru 20 de minute.

Florina Sebeșu, Brașov

6 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *