Sufleu de mazăre

Foto: Mihai Nicolae - Burda Romania
Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Ingrediente
200 g orez brun
600 g boabe de mazăre congelate
½ linguriță busuioc
100 g unt
3 linguri făină
400 ml lapte
2 ouă
200 g cașcaval
sare

Preparare
1. Pui la fiert orezul brun, în 600 ml apă cu sare, acoperindu-l parțial cu un capac. Opărești boabele de mazăre fără să le decongelezi, iar după 2-3 minute, le scurgi.
2. Topești într-o tigaie 70 g de unt, presari făina și amesteci energic, apoi torni treptat laptele cald și omogenizezi. Lași sosul alb să fiarbă până când se îngroașă, amestecând ca să nu se lipească de baza vasului. Iei vasul de pe foc și, încorporezi pe rând, în sos, 150 g de cașcaval ras, ouăle și busuiocul mărunțit.
3. Într-o formă termorezistentă unsă cu untul rămas, pui în straturi orez, mazăre și sos alb, iar deasupra presari cașcavalul ras rămas. Introduci sufleul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 25 de minute.

Elisabeta Gligor, Cenad, jud. Timiș

6 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *