Sufleu de mazăre

Ingrediente

  • 500 g mazăre
  • 5 linguri unt
  • 4 linguri făină
  • 700 l lapte
  • 100 g cașcaval
  • 5-6 albușuri
  • sare
  • piper

Preparare
1. Alegi mazăre tânără, pe care o cureți și o opărești cu apă ușor sărată, apoi o scurgi și o înăbuși pe foc mic cu 3 linguri unt.
2. Topești într-o cratiță o lingură de unt, adaugi făina, și încorporezi treptat laptele fierbinte, amestecând continuu ca să nu se formeze cocoloașe. Când sosul se îngroașă, stingi focul și adaugi 3 linguri cașcaval, sare și piper după gust.
Bați spumă albușurile și le amesteci cu sosul răcorit.
3. Într-un vas termorezistent uns cu untul rămas, pui ¾ din cantitatea de mazăre, presari 1 lingură cașcaval, torni sosul alb, pui mazărea și cașcavalul rămase și dai sufleul la cuptor, mai întâi la foc mijlociu, pentru 10 minute, apoi la foc mic, timp de 30 de minute.

Magdalena Dumitriu, Oradea   

3 porții
1 oră



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *