Sufleu de paste cu ciuperci

Sufleu de paste cu ciuperci_MG_0877_Ingrediente

  • 150 g ciuperci
  • 2-3 cepe
  • 1 ardei gras
  • 200 g smântână
  • 200 g smântână
  • 4 ouă
  • 400 g paste
  • 2 linguri margarină
  • 150 g cașcaval
  • 2 roșii
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță oregano uscat
  • sare
  • piper

Preparare
1. Speli ciupercile și le tai în cubulețe. Cureți, speli și tai mărunt ardeiul și ceapa. Pui la înăbușit într-o tigaie cu ulei ceapa, ardeiul și coupercile. Când au scăzut adaugi 3 linguri de smântână amestecate cu 1 ou bătut, sare și condimente după gust.
2. Fierbi pastele în apă cu un praf de sare. Când sunt gata, le treci printr-un jet de apă rece, apoi le scurgi.
3. Ungi o tavă sau formă termorezistentă cu margarină și pui un strat de paste, apoi tocănița de ciuperci, ultimul strat fiind tot de paste. Razi deasupra cașcavalul, așezi feliile de roșii, peste care torni smântâna rămasă amestecată cu 3 ouă și dai la cuptor pentru 20 de minute, până se rumenește.

Mariana Elisabeta Bodean, Deva, jud. Hunedoara

6 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *