Sufleu de pește

Foto: Elena Tănăsescu
Foto: Elena Tănăsescu

4 porții

Ai nevoie de:
400 g pește alb
4 albușuri
2 linguri făină
1 pahar (200 ml) lapte degresat
1 lingură margarină pentru formă
½ lămâie
sare după indicația medicului

Cum procedezi:
1. Cureți peștele de oase și pielițe și îl dai prin mașina de tocat. Pui la fiert 100 ml lapte. Dizolvi făina în laptele rece rămas, apoi îl torni în laptele fierbinte. Amesteci sosul până se îngroașă, după care stingi focul și încorporezi margarina.
2. Amesteci sosul alb cu peștele tocat, sare după indicația medicului și albușurile bătute spumă cu zeama de lămâie.
3. Pui compoziția într-o formă termorezistentă unsă cu margarină, pe care o așezi într-o cratiță cu apă și fierbi sufleul la bain-marie, în cuptor, timp de 40 de minute.

Rodica Gabără, Suceava

1 porție conține:
225 kcal
25 g proteine
10 g lipide
10 g glucide



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *