Sufleu de verzișoare de Bruxelles

Sufleu de verzisoare de bruxelles si kaizer_MG_0896Ingrediente

  • 4 cartofi
  • 250 g verzișoare de Bruxelles congelate
  • 1 ceapă
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri făină
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri suc de roșii
  • 200 g kaizer
  • 50 g cașcaval
  • 1 vârf de cuțit piper alb
  • sare
  • 1 linguriță margarină pentru formă

Preparare
1. Speli cartofii și î fierbi în coajă timp de 20 de minute. În același timp, înăbuși timp de 10 minute verzișoarele de Bruxelles cu uleiul și puțină apă. Cureți ceapa, o tai mărunt și o pui să se înăbușe împreună cu verzișoarele.
2. Prepari la foc mic un sos alb din unt, făină și lapte. Îl amesteci cu sucul de roșii, piperul și sare după gust. Cureți de coajă cartofii fierți și îi tai în rondele groase de 1 cm. Tai kaizerul în felii subțiri.
3. Ungi o formă termorezistentă cu margarină. Așezi în straturi cartofii, kaizerul și verzișoarele, iar deasupra torni sosul. Dai la cuptor pentru 10 minute, timp în care razi cașcavalul. Scoți forma, presari cașcavalul și introduci sufleul la cuptor încă 10 minute.

Emma Schneider, Arad

4 porții
50 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *