Supă andaluză

Ingrediente

  • 500 g roșii
  • 3 cepe mijlocii
  • 3 ardei grași diferit colorați
  • 3 căței de usturoi
  • 7 castraveciori
  • 3 linguri oțet de vin
  • 100 ml ulei de măsline
  • chimen
  • piper
  • sare
  • 200 g pâine
  • 150 g măsline

Preparare
1. Tai pâinea în felii, apoi în cubulețe pe care le usuci în cuptor, la foc mic, obținând astfel crutoanele.
2. Cureți ceapa, ardeii și cățeii de usturoi. Speli toate legumele. Tai capetele castraveților. Decojești roșiile.
3. Dai de două ori prin mașina de tocat ardeii, ceapa, castraveții și roșiile sau le mixezi bine în blender.
Pisezi usturoiul cu puțină sare și îl amesteci cu piper și chimen după gust.
4. Într-o oală cu 2 litri de apă, adaugi amestecul de legume, uleiul de măsline, oțetul, condimentele și sare după gust. Omogenizezi folosind o lingură de lemn.
5. Servești supa rece, alături de felii de roșii, castraveciori, măsline și crutoane.

Irina Ambrozie, Iași

10 porții
25 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *