Supă ca la Sopron

Ingrediente

  • 500 g carne de vită cu os
  • 500 g carne de pasăre
  • 1 morcov
  • 1 țelină
  • 1 ardei
  • 1 roșie
  • 3-4 foi de varză
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 3-4 boabe de piper

Pentru perișoare

  • 250 g varză albă
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 1 felie de pâine albă
  • 1 lingură făină
  • 1-2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • maghiran
  • piper
  • sare

Preparare
1. Pui la fiert în 2,5 litri apă rece ușor sărată, la foc mic, întâi carnea de vită, spălată în prealabil, iar după 30 de minute, pe cea de pui împreună cu boabele de piper. Îndepărtezi spuma ori de câte ori este nevoie.
2. Cureți și speli legumele. Când carnea de vită este fiartă, mărești intensitatea focului și pui legumele. După 20 de minute strecori supa, tai carnea și legumele și le adaugi din nou în oală.
3. Pentru perișoare, înmoi pâinea în apă, dai varza pe răzătoare, iar ceapa, în prealabil curățată, o tai mărunt. Le călești împreună până se înmoaie varza. În amestecul răcit, adaugi pâinea bine stoarsă, făina, oul, pesmetul, condimente și sare după gust. Dacă este nevoie, mai adaugi puțină făină sau pesmet în compoziție, pentru a deveni mai consistentă.
4. Cu mâna presărată cu făină, formezi din compoziție perișoare cât nucile, pe care le fierbi în apă cu sare. Le scoți cu spumiera și le adaugi în oala cu supă fierbinte.

Irina Baku, Sighișoara, jud. Mureș

12 porții
1 h 45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *