Supă-cremă cu lapte și ciuperci

Ingrediente
  • 1 l apă
  • 500 g ciuperci proaspete
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de albitură
  • 50 ml ulei
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurițe unt
  • 1 lingurință făină
  • 1 legătură mărar
  • sare
 
Preparare
1.Cureți, speli și pui la fiert ceapa, morcovul și albitura. Când se înmoaie, le pasezi printr-o sită fină sau în blender, împreună cu supa în care au fiert. 
2.Între timp, cureți, speli bine și călești ciupercile în ulei. Dacă sunt mici, le desprinzi numai piciorușele de pălărioare, iar dacă sunt mai mari, le tai în felioare.
3.Pui din nou pe foc vasul cu supă-cremă, adăugând laptele în care ai dizolvat făina, ciupercile călite și sare după gust. Stingi focul după câteva clocote. Pui untul și acoperi vasul. Porționezi supa și presari în fiecare farfurie mărar fin tocat. 
 
Elena Bulf, Techirghiol, jud. Constanța
 
8 porții
35 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *