Supă-cremă cu măsline verzi

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 cartof mare
2 cepe
150 g măsline verzi
6 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline
1 vârf de cuțit boia iute
4-5 frunze de busuioc sau 1 linguriță busuioc uscat mărunțit
4 ouă
100 g telemea uscată
sare
piper
½ legătură pătrunjel

Preparare
1. Cureți și speli legumele. În 700 ml apă ușor sărată, pui la fiert ceapa și cartofii tăiate în patru, împreună cu boiaua, busuiocul și 3 căței de usturoi.
2. După 20 de minute, scurgi legumele și le pasezi în blender, împreună cu puțină supă și măslinele verzi pe care, în prealabil, le-ai curățat de sâmburi.
3. Pui într-o oală ouăle bătute și torni treptat supa clară de legume, amestecând încontinuu. Adaugi apoi piureul de legume și măsline, restul de usturoi zdrobit, sare și piper după gust.
4. Înainte de a consuma supa, o încălzești. Presari în fiecare porție temelea rasă fin și pătrunjel proaspăt mărunțit.

Fănica Doina Țană, Brăila

4 porții
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *