Supă-cremă cu piept de pasăre și ciuperci

Foto: Elena Tănăsescu -Burda Romania
Foto: Elena Tănăsescu -Burda Romania

Ai nevoie de:
300 g piept de pui
500 g ciuperci mari
2 morcovi (100 g)
2 gogoșari (200 g)
1 ceapă (100 g)
1 țelină (80 g)
1 gălbenuș
2 linguri smântână
½ lămâie
sare

Cum procedezi:
1. Cureți și speli legumele. Opărești ciupercile și le scurgi, altfel acestea ar putea să înnegrească supa. Pui la fiert legumele și carnea, în vase diferite.
2. Tai carnea fiartă în cubulețe, iar în supa rămasă mai fierbi puțin ciupercile și gogoșarii. Mixezi legumele fierte și le adaugi în zeama în care au fiert, împreună cu gogoșarii și ciupercile scurse și tăiate în fâșii late de 1 cm.
3. Sărezi supa după gust sau ținând cont de indicațiile medicului. Stingi focul, dregi supa cu gălbenușul amestecat cu smântâna și o acrești cu zeama de lămâie.

Sfaturile mele: Supa îți iese mai bună cu ciuperci Pleurotus. Poți să adaugi și câțiva căței de usturoi zdrobiți.

6 porții

Lia Georgescu, București

1 porție conține:
175 kcal
17 g proteine
7 g lipide
9 g glucide

Rețetă indicată în litiază oxalică, dar și pentru diabetici.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *