Supă-cremă cu semințe

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 200 g smântână
  • 150 g semințe decojite de floarea-soarelui

Preparare
1. Cureți legumele și le speli. Tai ceapa mărunt, cartofii în cuburi mari, iar morcovii cubulețe. Călești ceapa în uleiul încins, până devine aurie, adaugi cartofii și continui să le înăbuși împreună 2-3 minute, picurând puțină apă și amestecând. Presari făina și puțină sare, pui morcovii și stingi cu apă fierbinte, nu mai multă decât să acopere legumele.
2. Lași să fiarbă legumele până se înmoaie. Între timp, prăjești puțin semințele într-o tigaie fără ulei. Pasezi legumele în blender, împreună cu o parte din supă. Amesteci piureul obținut cu supa de legume rămasă și sare după gust și mai lași supa-cremă să dea în câteva clocote.
3. Aduci supa la masă împreună cu smântâna și semințele prăjite, pentru ca fiecare să-și adauge în porție după gust.

Clementina Cojan, Braniștea, Bistrița-Năsăud

5 porții
35 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *