Supă-cremă de ardei cu „fulgi“ de cașcaval

Supa-crema de ardei cu aschii de cascaval_MG_8363

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

câte 500 g ardei grași galbeni și roșii
750 ml supă de rădăcinoase
75 g cașcaval
1 lingură mălai
2 linguri ulei
1 ceapă
sare
 
Preparare
1. Pentru „fulgii“ de cașcaval, razi fin cașcavalul, îl amesteci cu mălaiul și îl întinzi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Îl coci 8 minute la foc mic, până se rumenește. După ce s-a răcit, îl rupi în bucăți.
2. Speli ardeii și îi așezi în tava tapetată cu folie de aluminiu. Îi coci în cuptor, întorcându-i pe toate părțile. Îi scoți din cuptor, îi învelești într-un prosop umezit și îi cureți după ce s-au răcit. Îi pasezi cu ajutorul blenderului. 
3. Toci mărunt ceapa și o înăbuși cu uleiul și apa, apoi stingi cu supa de rădăcinoase caldă și lași să dea în câteva clocote. Adaugi ardeii, sărezi după gust și servești supa în boluri, împreună cu „fulgii“ de cașcaval. 

 

Maria Șovrea, Borșa, jud. Maramureș

8 porții

1 h 10 min

1 porție conține:
120,00 kcal
4,00 g proteine
6,50 g lipide

11,00 g glucide

Rețetă permisă în boli gatrointestinale. 



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *