Supă-cremă de chimen

Supa crema de chimen_MG_9440

Ingrediente
2 morcovi
2 cartofi
1 țelină mare
1 dovlecel
2-3 buchețele de conopidă
1 ardei mic
câte 1 rădăcină de păstârnac și pătrunjel
50 ml ulei sau 50 g unt
2 linguri făină sau griș
2 linguri chimen
sare

Preparare
1. Cureți legumele, le speli și le pui la fiert în 2 litri de apă cu puțină sare. Când legumele au fiert, strecori supa și pasezi legumele în blender, împreună cu puțină zeamă în care au fiert.
2. Amesteci semințele de chimen pisate și făina cu o cană de supă rece. Pui din nou supa la fiert, torni amestecul cu făină, piureul de legume, sare după gust și supa fierbi la foc mic, amestecând timp de 10-15 minute.
Servești supa împreună cu crutoane de pâine albă prăjită sau cu bruschete.

Dana Dinescu, Țițești, jud. Argeș

8 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *