Supă-cremă de mazăre cu fulgi de ovăz

Ingrediente

  • 150 g mazăre verde
  • 3 linguri fulgi de ovăz
  • 1 lingură făină
  • 40 g unt
  • 1 ceapă
  • 1 gălbenuș
  • 2 linguri smântână
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare

Preparare
1. Cureți mazărea, o speli și o fierbi în apă clocotită ușor sărată. Dacă folosești mazăre congelată, o pui la fiert în apa fierbinte fără să o decongelezi, iar dacă ai boabe conservate, o speli sub jet de apă și o mai pui să fiarbă timp de 5 minute. Într-un alt vas, fierbi fulgii de ovăz la foc mic, în apă cât să depășească puțin nivelul fulgilor.
2. Cureți ceapa și o toci mărunt, apoi o călești în unt topit. Presari făina, amesteci energic, iar după 1 minut stingi cu ½ l apă fierbinte.
3. Strecori mazărea și ovăzul. Pasezi mazărea și fulgii în blender, cu puțină zeamă. Le adaugi în oala cu sos alb, potrivești de sare și lași să mai dea în câteva clocote. Iei oala de pe foc și dregi cu gălbenușul bătut cu smântână și un praf de sare. Presari pătrunjel fin tocat în fiecare porție.

Vanda Militaru, Sălcioara, jud. Dâmbovița

4 porții
30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *