Supă-cremă de morcovi și cartofi

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Ingrediente
1 ceapă de dimensiune mijlocie
1 lingură ulei de măsline
½ linguriță de curry pudră
3 cartofi dulci mari
3 morcovi mari
2 căni supă de pui
sare
piper
100 g crutoane
250 g smântână pentru servit

Preparare
1. Cureți ceapa și o tai mărunt. În oala pentru supă, călești ceapa în uleiul încins, amestecând ușor, ca să nu se ardă. Când a devenit transparentă, presari pudra de curry, reduci intensitatea focului și amesteci pentru 1-2 minute.
2. Între timp, cureți cartofii și morcovii, îi tai în cubulețe și îi adaugi în oală. Stingi cu supa fierbinte de pui, acoperi vasul parțial și fierbi legumele timp de 20 de minute.
3. Scurgi legumele, dar nu arunci zeama în care au fiert. Pasezi legumele cu ajutorul unui mixer vertical. Amesteci supa cu piureul de legume, sare și piper după gust și o pui din nou pe foc. Dacă preferi să fie mai fluidă, completezi cu apă sau supă de pasăre, după gust.
4. Servești supa-cremă în boluri, cu smântână și crutoane.

Julia-Ilona Hunyadi-Stoenescu, Câmpulung Muscel, jud. Argeș

5 porții
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *