Supă-cremă de pasăre

Foto: Elena Tănăsescu - Burda România
Foto: Elena Tănăsescu – Burda România

Ai nevoie de:
1 pui de 1 kg
2 morcovi
2 cepe
100 g unt
3 gălbenușuri
200 ml lapte
2 linguri făină
sare

Cum procedezi:
1. Cureți și speli puiul și îl fierbi la foc mic, în 3 litri de apă ușor sărată, timp de 45 de minute, îndepărtând spuma care se formează.
2. Între timp, cureți și speli morcovii și ceapa. Scoți într-un castron puiul fiert și îl acoperi cu un capac. În zeama rămasă, fierbi timp de 15 minute morcovii, apoi strecori supa.
3. Tai mărunt ceapa și o călești în 50 g unt topit. Presari făina și stingi cu puțină supă fierbinte. Omogenizezi sosul și îl torni în supă.
4. Cureți puiul de pielițe și oase și tai carnea în cuburi foarte mici sau o pasezi în blender, împreună cu ½ cană cu supă.
5. Bați gălbenușurile cu laptele. Le adaugi în supă odată cu bucățile sau pasta de carne. Lași supa să mai dea în câteva clocote, apoi o sărezi după gust.
6. Tai untul rămas în felii subțiri, pe care le repartizezi în farfuriile cu supă, înainte de a le aduce la masă.

15 porții
Timp de preparare: 1 h și 15 min

Maria Bondar, Oradea



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *