Supă-cremă de pește cu iaurt

Supa de peste_MG_9341_

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
90 kcal
10 g proteine
5 g lipide
10 g glucide

Ingrediente

  • 500 g file de pește
  • 2 morcovi
  • 1 țelină mică
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 2 cepe
  • 4 cartofi
  • 30 ml ulei extravirgin de măsline
  • 300 g iaurt degresat
  • 1 vârf de cuțit boia dulce de ardei
  • 1 lămâie

Preparare
1. Cureți și speli legumele, apoi le tai în bucăți și le pui la fiert în 2 ½ l apă. După 10 minute, adaugi peștele, în prealabil spălat și curățat de eventualele oase și pielițe.
2. Strecori supa și pasezi ingredientele printr-o sită sau în blender, adăugând și puțină supă.
3. Adaugi în supă uleiul de măsline, piureul obținut, iaurtul și sare după indicația medicului. Omogenizezi și consumi supa caldă, presărând în fiecare porție puțină boia. Dacă dorești, poți să o acrești cu zeama de lămâie.

Fănica Doina Țană, Brăila

15 porții
30 min

Rețetă permisă în boli cardiovasculare.

Pentru mai multe rețete permise în boli cardiovasculare, intră și aici.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *