Supă-cremă de roșii cu busuioc

Supa crema de rosii cu usturoi_IMG_6867

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediente

  • 10 roșii
  • 1 legătură busuioc
  • 1 căpățână usturoi
  • 1 fir de usturoi verde
  • 1 linguriță sare
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 100 g parmezan sau cașcaval
  • piper
 
Preparare
1. Speli roșiile și busuiocul. Cureți usturoiul, tai roșiile în sferturi și le îndepărtezi cotoarele. 
2. Alegi frunzele de busuioc de pe tulpini. Păstrezi câteva frunze tinere de busuioc pentru decor, iar pe cele rămase le pui în blender împreună cu roșiile, uleiul, sarea și piper după gust. Mixezi până obții o pastă omogenă. Razi fin parmezanul. 
3. Servești supa la masă în castronele, cu parmezan ras presărat deasupra și decorată cu frunze de busuioc, iar dacă dorești alături de crutoane.
 
Gina Hendre, Baia Mare
 
6 porții
15 min


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *