Supă-cremă de sparanghel

Supa-crema de sparanghel_MG_8274

 

 

 

 

 

Ingrediente

800 g sparanghel
100 g ceapă
200 ml lapte
2 ouă
70 g unt
1 lingură făină
½ legătură pătrunjel verde
3-4 g sare
1 l apă
 
Preparare
1. Cureți sparanghelul, apoi tai fiecărei tulpini câte un vârf de 2 cm. Fierbi vârfurile separat, păstrându-le pentru decor. 
2. Cureți ceapa și o speli. Fierbi ceapa timp de 5 minute, apoi adaugi tulpinile de sparanghel și continui fierberea pentru alte 10 minute. Pasezi sparanghelul și ceapa. 
3. Dizolvi făina în laptele rece. Le fierbi la foc mic, iar când sosul se îngroașă, îl subțiezi cu supa în care au fiert legumele. Adaugi piureul de legume și untul și pui din nou supa să fiarbă la foc mic. 
4. Sărezi supa după indicațiile medicului, stingi focul și încorporezi gălbenușurile. După ce ai omogenizat supa, o servești fierbinte, decorând porțiile cu vârfuri de sparanghel și verdeață tocată. 
 
Maria Bondar, Oradea, jud. Bihor
 
6 porții

35 min

 
1 porție conține:
115,00 kcal
7,50 g proteine
5,50 g lipide

8,50 g glucide

Rețetă recomandată în diabet. 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *