Supă-cremă de țelină

Supa crema de telina_IMG_0414_

 

 

 

 

 

 

1 porție conține:
210 kcal

10 g proteine
10 g lipide
20 g glucide

Ingrediente

  • 400 g rădăcină de țelină
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 cartofi mijlocii
  • 100 g ceapă
  • 3 linguri ulei extravirgin de măsline
  • 100 g caș
  • 400 ml lapte smântânit
  • 20 g făină
  • ½ legătură pătrunjel

Preparare
1. Cureți legumele, le speli și le tai în felii. Pui la fiert țelina, rădăcina de pătrunjel și ceapa, în 1 litru de apă fierbinte. După 5 minute, adaugi cartofii tăiați cubulețe și continui fierberea până când toate legumele s-au înmuiat.
2. Pasezi în blender sau printr-o sită deasă legumele fierte și amesteci piureul cu supa. Adaugi făina amestecată cu laptele dulce și sare numai dacă regimul alimentar impus de medic îți permite. Pui din nou vasul pe foc și fierbi supa-cremă 5 minute, amestecând continuu. Stingi focul și torni uleiul de măsline.
3. Repartizezi supa în farfurii, presărând puțin caș ras și pătrunjel proaspăt tocat. Dacă adaugi în fiecare porție câte 3 linguri de crutoane de pâine albă, valoarea energetică a unei porții va crește cu 100 kcal, iar cantitatea de glucide se va dubla.

Maria Bondar, Oradea

6 porții
50 min

Rețetă permisă în boli renale.

Citește aici   despre una dintre cele mai frecvente probleme ale aparatului urinar!



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *