Supă-cremă de vinete

Ingrediente
  • 1 vânătă mare
  • 1 ceapă 
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură rasă făină
  • 200 ml frișcă vegetală lichidă
  • ½ legătură pătrunjel
  • 500 ml supă de legume
  • sare
  • piper
  • crutoane
 
Preparare
1. Pui vânăta la copt. Când este gata, o ambalezi într-o pungă de plastic. După câteva minute, o cureți de coajă și o lași să se scurgă pe un plan înclinat. O toci folosind lingura de lemn sau o pasezi.
2. Cureți ceapa și usturoiul și le tai mărunt. Le călești puțin în ulei, apoi presari făina și amesteci repede. Stingi cu supa de legume caldă, pe care ai obținut-o prin fierberea câtorva rădăcini de morcov și albitură și a unei cepe. 
3. Adaugi pasta de vinete, frișca, sare și piper după gust. Lași supa să mai dea în câteva clocote scurte, iar la sfârșit pui pătrunjelul fin tocat.
Servești supa cu crutoane.
 
Iuliana Lako, Cenad jud. Timiș
 
4 porții
40 min
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *