Supă cu fasole verde și cârnați

Ciorba de fasole verde cu carnati_MG_0590_Ingrediente

  • 1 conservă (400 g) fasole verde
  • 2 cepe
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • ½ legătură pătrunjel
  • 50 g măsline fără sâmburi
  • 100 g cârnați
  • ½ linguriță condiment din legume

Preparare
1. Pui la fiert 1 litru de apă împreună cu condimentul din legume. Scurgi fasolea din conservă. Cureți ceapa și usturoiul și le tai mărunt, apoi le înăbuși puțin, cu 1 lingură de ulei și 2-3 linguri de apă.
2. Adaugi fasolea scursă și apa fierbinte cu condimentul. Lași să fiarbă timp de 10 minute, timp în care tai cârnații în felii subțiri și îi rumenești puțin în uleiul rămas. Scurgi grăsimea și îi adaugi în supă împreună cu măslinele fără sâmburi. Lași să mai fiarbă 5 minute, apoi stingi focul și presari pătrunjelul tocat fin.

Ninica Rădescu, Baia de Fier, jud. Gorj

10 porții
40 min

Sfaturile noastre:
Folosește măsline dietetice sau opărește măslinele ca să le desărezi înainte de a le adăuga în supă. Adaugă zeamă de lămâie sau borș după gust dacă vrei să obții o ciorbă în loc de supă.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *