Supă cu linte și cârnați polonezi

Supa de linte cu carnati polonezi_MG_8772

Ingrediente
250 g linte
300 g cârnați polonezi
2 linguri ulei
2 morcovi
1 ceapă
½ țelină
2 căței de usturoi
1 legătură pătrunjel
400 g roșii din conservă
1 foaie de dafin
1 l supă de vită
piper
sare

Preparare
1. Dacă folosești linte verde, o pui la înmuiat cu 6 ore înainte, apoi o fierbi timp de 40 de minute, împreună cu foaia de dafin. Dacă întrebuințezi linte roșie, o fierbi 25 de minute, fără să o înmoi.
2. Tai cârnații în rondele, pe care le rumenești pe ambele părți în ulei. Le scoți pe un șervețel absorbant.
3. Cureți morcovii, țelina, ceapa și usturoiul. Le speli și le tai după preferință. Într-o oală de 2 litri, torni 1 lingură din uleiul rămas de la cârnați și călești puțin rădăcinoasele și ceapa. Stingi cu supa de vită și continui fierberea timp de 15 minute.
4. Adaugi în supă roșiile împreună cu sucul în care au fost conservate, usturoiul zdrobit, lintea scursă și cârnații. După câteva clocote, sărezi și condimentezi supa după gust.
5. După ce ai stins focul, presari pătrunjelul tocat mărunt. Servești supa împreună cu batoane de pâine cu susan.

Elena Vlad, Vidra, jud. Ilfov
10 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *