Supă cu mărar și cașcaval

Ciorba de marar cu cascaval_IMG_0445_

 

 

 

 

 

 

 

 

1 porție conține
170 kcal
10 g proteine
15 g lipide
5 g glucide

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 5 linguri făină
  • 2 l apă
  • 4 legături mărar verde
  • 200 ml smântână
  • 250 g caș sau cașcaval
  • zeama de la ½ lămâie
  • sare

Preparare
1. Într-o oală cu volumul de 1 ½ litri, topești la foc mic 60 g de unt. Presari făină și amesteci rapid, până se când se adună sub forma unui bulgăre. Torni câte puțină apă caldă și amesteci energic, ca să nu se formeze cocoloașe. Adaugi sare după indicația medicului și 2 legături de mărar fin tocat. Lași să fiarbă la foc mic 10 minute, amestecând din când în când.
2. Când supa s-a mai îngroșat, pui smântâna, restul de mărar tocat și cașcavalul ras.
3. Stingi focul după câteva clocote și acrești cu zeamă de lămâie. Servești ciorba cu crutoane.

Irina Puia, Luduș, jud. Mureș

10 porții
40 min
Rețetă permisă în litiază oxalică.
Sfatul nostru
Deși în litiaza renală nu ai voie să folosești condimente picante, plante aromatice precum mărarul, pătrunjelul, tarhonul și leușteanul sunt de ajutor, stimulând diureza.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *