Supă cu perișoare de pui

Foto: Mihai Nicolae, Burda Romania

Dacă de obicei perișoarele se asociază în mod tradițional cu borșul, supa de legume cu perișoare din carne fiartă este un preparat mai dulceag, potrivit alimentației copiilor.

Ingrediente
1 piept de pui
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
2 ardei grași
1 ou
2 linguri orez
1 legătură de pătrunjel verde
sare

Preparare
1. Speli carnea, legumele și orezul. Cureți rădăcinoasele și le tai în bastonașe subțiri. Pui la fiert carnea în 2 litri de apă ușor sărată. Îndepărtezi spuma care se ridică la începutul fierberii, apoi adaugi legumele și continui fierberea.
2. Scoți carnea fiartă pe jumătate, o cureți de oase și pielițe și o treci prin mașina de tocat. Când s-a răcit, o amesteci împreună cu orezul, oul bătut, jumătate din pătrunjelul verde, fin tocat și sare după gust. Formezi perișoare pe care le pui la fiert în supa care fierbe la foc mic. Împreună cu perișoarele, adaugi la fiert și ardeiul, în prealabil curățat și tăiat în fâșii. Perișoarele sunt gata când se ridică la suprafață.
3. Servești porțiile presărate cu pătrunjel verde.
Ștefania Lascu, București

foto: 9540



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *