Supă cu praz și coniac

Ingrediente

  • 250 g slănină afumată
  • 500 g carne de vită și de porc
  • 150 ml ulei
  • 500 g roșii
  • 2 fire de praz
  • 1 lingură bulion
  • 1 păhărel coniac
  • piper
  • boia
  • sare

Preparare
1. Cureți și speli prazul. Tai slănina afumată în feliuțe, prazul mărunt, iar carnea, în prealabil spălată, în cuburi. Opărești roșiile, le decojești și le treci prin sită, obținând astfel suc de tomate.
2. Înăbuși în ulei slănina și carnea, iar când s-au înmuiat, adaugi prazul. Stingi cu sucul de roșii și 2 litri apă fierbinte. Lași ingredientele să fiarbă la foc mijlociu, până când carnea se pătrunde bine.
3. Pui bulionul, boia, sare și piper după gust. După câteva clocote, iei vasul de pe foc, torni coniacul și acoperi cu un capac.

Ileana Vasilescu, Pitești, jud. Argeș

12 porții
1 h 15 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *