Supă cu tăiței

Ingrediente

  • Pentru tăiței
  • 3 ouă mijlocii
  • 270 g făină albă
  • făină pentru planșetă

Pentru supă

  • 2 l supă de carne
  • 200 g morcovi și albitură
  • 2 cepe
  • 2 cartofi mici
  • sare

Preparare
1. Bați bine ouăle cu furculița. Le amesteci cu făina cernută și puțină sare și omogenizezi aluatul.
2. Frămânți aluatul cel puțin 5 minute, pe planșeta presărată cu făină, aducându-i marginile spre centru. Când se desprinde cu ușurință de mână și de planșetă și a devenit vârtos, îl împarți în două sfere, pe care învelești în folie de plastic și le lași să se odihnească.
3. După 10 minute, le întinzi pe rând cu sucitorul, în strat cât mai subțire, aproape transparent, de 1-2 mm. Pentru aceasta, deplasezi sucitorul de jur-împrejurul foii, pentru a întinde aluatul treptat. Când este suficient de subțire și uniformă, o presari cu un strat subțire de făină și o lași la uscat pe o hârtie.
4. După aproximativ 1 oră, tai fiecare foaie în sferturi, așezi bucățile unele peste altele, le rulezi și le tai în fâșii late de 5 cm, evitând să presezi ruloul. Răsfiri tăițeii pe hârtie și îi lași să se usuce bine.
5. Între timp, cureți, speli și pui la fiert legumele, în supa de carne. Când legumele sunt aproape fierte, adaugi tăițeii și îi fierbi timp de 6-7 minute. Acoperi supa cu un capac, pentru ca tăițeii să se mai umfle.
Maria Bondar, Oradea, jud. Bihor
10 porții
1 h 30 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *