Supă de caș ca a bunicii

Foto: Mihai Nicolae - Burda Romania
Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Ingrediente

2 morcovi
2 cepe
½ țelină
1 rădăcină de pătrunjel
1 cartof
½ ardei
50 g unt
2 linguri făină
1 ¼ l lapte
1 gălbenuș
8 chifle mari
1 legătură pătrunjel
250 g caș

Preparare
1. Cureți legumele, apoi le speli și le fierbi în apă cât să le acopere. Strecori supa și consumi legumele ca garnitură la felul al doilea.
2. Topești într-o tigaie untul și presari făina. Amesteci energic, apoi torni o cană cu lapte, puțin câte puțin, amestecând energic ca să nu aibă cocoloașe.
3. Amesteci sosul alb cu supa în care au fiert legumele și gălbenușul dizolvat în restul de lapte rece. Lași să dea în câteva clocote scurte, apoi stingi focul, presari pătrunjelul fin tocat și cașul ras.
4. Tai câte un capac chiflelor și le îndepărtezi miezul. Ungi chiflele în interior cu ouă bătute, de două ori. Introduci chiflele în cuptorul cald, la foc mediu, până se rumenesc în interior.
5. Torni supă în fiecare chiflă și oferi porțiile spre consum imediat, cu saleuri alături.

Lujza Piroșka, Tărlungeni, jud. Brașov

8 porții
1 h



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *