Supă de ceapă și conopidă

Ingrediente

  • 5 cepe mijlocii
  • ½ conopidă (aproximativ 500 g)
  • 3 linguri unt sau margarină
  • 3 linguri făină
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 l apă
  • 2 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • 100 g brânză sau cașcaval
  • ½ franzelă

Preparare
1. Speli și cureți conopida și o desfaci în buchețele. Cureți ceapa și o tai rondele. Călești puțin ceapa și conopida în margarina topită și stingi cu apa fierbinte.
2. După 15 minute pui făina, zahărul și bulionul dizolvate în vinul rece și mai lași supa pe foc pentru 5 minute. La sfârșit, adaugi sare și piper după gust.
3. Tai franzela în 8-10 felii și le prăjești în toaster sau în tigaie, pe ambele părți. Pe feliile calde presari imediat brânză rasă sau pui bucăți de cașcaval.
4. Servești supa la masă cu pătrunjel tocat presărat deasupra, împreună cu feliile de pâine prăjită cu brânză.

Smaranda Vulcănescu, Focșani

6 porții
35 minute



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *