Supă de ceapă și porumb

Foto: Mihai Nicolae - Burda România
Foto: Mihai Nicolae – Burda România

Vă trimit o rețetă care se gătește mult în Cehia.

Ingrediente
3 cepe
50 g margarină
30 g făină
sare
piper negru măcinat
150 g boabe de porumb dulce din conservă
2-3 morcovi
1 gălbenuș
700 ml supă de vită
150 ml lapte
1 legătură pătrunjel verde
50 g cașcaval

Preparare
1. Cureți ceapa, o speli și o tai în rondele. O pui la fiert în supa de vită, împreună cu puțină sare.
2. Topești margarina într-o tigaie și presari făina, după care amesteci energic până când se formează o sferă de aluat. Torni câte puțină supă fierbinte și mixezi până la omogenizare. Când ai obținut un sos alb subțire, îl pui în oala în care fierbe ceapa și continui fierberea.
3. Adaugi porumbul scurs, apoi morcovii, sare și piper după gust. Mixezi gălbenușul cu laptele și le torni în supă. Lași să fiarbă 10-15 minute, la foc mic spre mediu.
4. Imediat înainte de a servi supa, presari în fiecare porție pătrunjel tocat și cașcaval ras.

Andy Drienyovszki, Nădlac, jud. Arad

5 porții
45 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *