Supă de chimen cu omletă

Ingrediente

  • 2 ½ l supă de pasăre sau de vită
  • 10 ouă
  • 3 cepe
  • 10 ml ulei
  • 10 g seminţe de chimen
  • 10 ml oțet
  • 40 g făină
  • 1 legătură pătrunjel
  • piper măcinat
  • sare

Preparare
1. Pui la fiert supa împreună cu seminţele de chimen şi cepele, în prealabil curăţate şi tăiate în patru. Când ceapa a fiert, strecori supa printr-o sită foarte deasă. 2. Încingi într-o cratiţă jumătate din cantitatea de ulei. Presari făina şi o rumeneşti puţin, apoi stingi cu supa, pe care o torni treptat, amestecând energic pentru omogenizare. Torni acest amestec peste restul de supă strecurată și lași să mai dea în câteva clocote. Iei oala de pe foc şi o acoperi cu un capac.
3. Într-o tigaie, faci o omletă din ouăle bătute cu sare şi piper după gust. Când omleta s-a rumenit pe ambele părţi, o răstorni pe o farfurie întinsă, o rulezi și o tai în rondele.
4. Pui fâşiile de omletă în supa de chimen, împreună cu oţetul. Amesteci uşor. Înainte de a aduce porţiile la masă, presari pătrunjel fin tocat.

Ilinca Din, Strâmbeni, jud. Argeș

10 porţii
40 min



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *