Supă de cireșe

Ingrediente
1 ¼ kg cireșe
1 ½ l apă
1 lingură făină
300 g smântână sau 200 ml frișcă lichidă
1 lămâie
6 linguri zahăr
¼ linguriță scorțișoară 
1 praf de sare
 Preparare
1. Speli cireșele, le cureți de codițe și le pui la fiert împreună cu zeama de lămâie. După câteva clocote, iei vasul de pe foc, pentru ca fructele să nu crape.  
2. Amesteci făina cu frișca sau smântâna și le torni în fir subțire în supă, amestecând cu grijă. Adaugi de asemenea zahărul și așezi supa pe foc, pentru alte câteva clocote. 
3. Stingi focul, presari scorțișoara, sarea și coaja de lămâie rasă și acoperi oala cu un capac, până când supa se răcește, pentru ca aromele să fie mai puternice.  
Servești supa călduță sau rece. 
 
Sfatul meu: Adaosul de frișcă lichidă îndulcită implică diminuarea cantității de zahăr adăugat. Poți prepara supa fără smântână, folosind în locul acesteia vin alb demidulce. 
 
Florentina Nagy, Lupeni, jud. Hunedoara
 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *